top of page
Søg
  • Eva Rosengren

Sameje familie til Scarlett søges

Scarlett er 11 uger nu og jeg søger en sød familie med mod på træning af denne lille søde rødtop. Scarlett er fra mit sidste kuld født 13 oktober og hun skal indgå i avl hvis hun udvikler sig som jeg håber på og hendes sundhedsresultater bliver gode. Hun er en sød og racetypisk aussie pige, der ligesom alle andre af hendes slags skal aktiveres regelmæssigt i hverdagen de første 2-3 år for at hun bliver ved med at trives i hjemmet. Dvs. motioneres efter alderens begrænsninger men vigtigst er at hun bliver udfordret med opgaver. Om man er til tricks, spor, nosework, lydighed, agility eller noget helt andet det er ligegyldigt, bare hun bliver aktiveret nok til at hun ikke bliver en pestilens at bo med. Lige nu bliver hun trænet i udstilling og almindelig basic lydighed 4-5 gange ugentligt af 10-15 min, og det er nok til at hun kan slappe af sammen med de voksne, for det meste ;) hun kommer også på tur både med de andre og alene og mange nye steder så hun får lidt på opleveren. Dette arbejde forventer jeg den nye familie vil fortsætte med.


Hun skal holdes pæn i pelsen ved at blive fodret med ordentligt foder og diverse tilskud, og så skal hun bades og tørres med blower nogle gange hver måned, så hun forbliver flot i pelsen og samtidig vænner sig til at slappe af i det også om et halvt år. Hun er tilmeldt udstilling i Taulov 27 januar, og i Fredericia 12. februar. Dvs. der skal jeg allerede låne hende. Og sådan kan det ske at hun skal med på nogle udstillinger de næste par år. Hvis familien har interesse i at lære at udstille hende er det et stort plus, og ellers kommer jeg bare og låner hende ind i mellem efter aftale.


Der er mange flere detaljer i sådan et samarbejde om en hvalp/hund, og det kan vi tale meget mere om, hvis det har vakt interesse. Hun er ikke gratis, for jeg forærer ikke en hvalp væk til et fremmed menneske, men hun koster selvfølgelig heller ikke fuld pris. Jeg kan fornemme at det har været forventinngen i de tidligere henvendelser jeg har fået, så derfor vil jeg gerne understrege at det er et stort tillid spørgsmål at sætte en hvalp ud til en fremmed famiilie, når man som opdrætter forventer at skulle kunne bruge hunden i avl fremadrettet. Det kræver et helt specielt samarbejde og meget stor rummelighed for begge parter. Derfor kræver det også en del samarbejde især i starten og endnu mere hvis familien ikke har kendskab til racen, hund generelt og udstilling. Familien skal helst bo indenfor en 60 km radius fra mig. Hvis man er helt selvkørende i aussie kan det godt være længere væk.


Skriv til mig på mail eller messenger hvis du/I vil høre mere eller aftale en dag hvor I kan komme og møde miss Scarlett/Scarletten/Letti/Lotti eller kort Scar ;)
46 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page